top of page

spreekbeurt

Hallo lieve leerlingen, hier volgt een spreekbeurt over de geschiedenis van Op Het Schoolplein. Het begon allemaal in 2016 toen de oprichter besloot om naar Ghana te gaan om kinderen te helpen. Hij wilde geld ophalen door middel van een dancefeest in Cheers Voorhout. Met het opgehaalde geld hebben we kunnen bijdragen aan het bouwen van een school. Na deze editie kregen we de smaak te pakken en wilde we hierna vaker dance events organiseren. Zo kwamen we op het idee om een techno special te organiseren. Hiervoor was hij op zoek naar een locatie en kwam terecht in the middle of nowhere. Na lang vergaderd te hebben om te kijken hoe de mensen daar nou weer terecht konden komen kwam het geniale idee om bussen te huren. De bezoekers werden zo meegenomen op een onbekende trip. Toen een bezoeker opviel dat het voelde alsof je op schoolreisje ging was ook meteen de naam bedacht.


Na een aantal succesvolle edities van Schoolreisje op het terrein van Thuishaven en Hemkade wilde wij ook ergens gaan neerstrijken. Hiervoor was de Wibar een uitgelezen plek. Zo toverde we na de Corona perikelen de Wibar meerdere keren om tot volwassen speelparadijs waar het klimrek uitstak als ideaal middel om jezelf weer even kind te laten voelen.

Schoolplein werd een vaste prik en er kwamen creatieve varianten van ‘op het Schoolplein’. Zo had je Knokken op het Schoolplein in april waarbij onervaren boksers werden getraind om het tegen elkaar op te nemen in de ring. Niet alleen knokten zij voor zichzelf en de roem maar ook om weeskinderen uit Oekraïne te helpen. Een andere variant werd Zandbak op het Schoolplein waar Marlon Hoffstadt de oude bunker in de duinen onder zich liet trillen. En als laatste nog Speelkwartier waar 12 dj’s, nog nooit vertoonde B2B’s allemaal een aantal kwartieren kregen om zich te laten zien.

Na een tijdje terug te zijn gegaan naar de tekentafel is hier nu de site en weer nieuwe ideeën voor de aankomende jaren. Kijk gerust rond en vul het vriendenboekje in. Wie weet sta je opeens te draaien Op Het Schoolplein tussen alle andere nablijvers.

100 weergaven0 opmerkingen
bottom of page